dijous, 11 d’abril de 2019

SEGUIM AMB LES JORNADES!

Ja s'ha acabat el segon dia de les Jornades Culturals! 

 Avui els nens i les nenes del Cicle Mitjà ens ho hem passat d'allò més bé, tot aprenent sobre el nostre barri a través dels diferents ambients  de treball que ja vam començar ahir a la tarda.

En voleu saber més, oi? Ara us explicarem breument els  ambients i us ensenyarem algunes fotos del dia d'avui.  • Com jugaven els nostres pares i mares?: Amb el Sebas debatim sobre quins jocs creiem que les nostres mares i pares jugaven quan eren infants. A partir d'un power point, aprenem a jugar a les bales, a la goma elàstica, al mocador, a la xarranca i a saltar a la corda. Per últim i en petits grups, ens inventem un joc i fem un petit text instructiu de com es juga per posteriorment explicar-ho a classe.

  • Construim la maqueta de Can Cabanyes: La Marta ens explica breument la història de la masia i del Crist de Can Cabanyes, que ja vam veure dimecres al matí quan vam sortir a fer l'itinerari. Després i a partir d'una fotografia, fem un dibuix de la masia. Paral·lelament i en grups, construirem una part de la maqueta de la masia.

  • Quins serveis tenim al barri?: Amb la Fiamma pensem quins són els serveis que tenim al barri. Desprès de fer una pluja d'idees, ho veiem més clar amb un power point. Seguidament ens reparteix tres grups de deu paraules que pertanyen a un servei diferent, per tal de treballar els camps semàntics. Estan desendreçats i per tant, els hem d'endreçar i endevinar de quin servei es tracta. Ho posem en comú i ho apuntem en una fitxa. Finalment, elaborem un mural amb el que hem après. 

  • Ens situem: L'Eva ens mostra un "lapbook" per situar-nos sobre com es veu la Terra des de l'espai, passant pels continents, països, comunitats autònomes, províncies, fins arribar a la ciutat de Badalona i al barri de Nova Lloreda. Després, per grups de tres i amb un mapa del nostre barri intentem situar en nostre carrer. A continuació, amb una fitxa, treballem les coordenades del mapa. Per acabar, posem el google street view i mirem els nostres carrers.

  • Viatge en el temps: Amb la Gemma realitzarem dues activitats. D'una banda, fem un mural partint del mapa del barri on estan marcats els llocs que hem visitat en el recorregut que vam fer dimecres al matí. En petit grup anirem afegint fotografies dels llocs com són ara i com eren abans. D'altra banda,  de manera individual i amb el suport d'un full amb fotografies dels llocs que vam visitar, hem de fer un treball de localització en uns murals dels llocs que hem visitat i buscar les fotografies que es corresponen, retallar-les i enganxar-les. La veritat és que no podem esperar a continuar amb les activitats de demà! En tenim moltes ganes!

Manteniu-vos connectades i connectats al nostre bloc, per saber com acaben aquestes Jornades.

El nostre barri estarà molt content, estem cel·lebrant el seu aniversari durant tres dies seguits! No us volem pressionar, estimats i estimades pares i mares, però nosaltres també en voldrem una festa així de llarga quan sigui el nostre dia!


Fins demà!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada